Šis straipsnis pirmąkart publikuotas delfi.lt 2019 m. spalio 16 d.

Apie kokius tyrimus reikėtų žinoti įtariantiems gripą, jaučiantiems nuovargį ir nerimą arba stebintiems giminėje dažnus vėžinius susirgimus? Apie šiuo metu aktualiausius tyrimus ir tai, ką gali jie parodyti, kalbamės su Medicinos diagnostikos ir gydymo centro Laboratorinės diagnostikos centro vadove Ina Šapranauskiene.

Gripas, peršalimas ar infekcija?

Baigiantis šiltajam sezonui ir prasidedant šaltajam, suintensyvėja peršalimo ligos, artėja gripo epidemijos sezonas. Vėstant orams dažnas susiduria su kosuliu, užsikimšusia ir varvančia nosimi, čiauduliu, pakilusia temperatūra, bendru kūno silpnumu, tačiau patiems įsivertinti, koks tai susirgimas, gali būti painu.

Kaip aiškina I. Šapranauskienė, pasireiškus šiems simptomams, svarbu nustatyti, ar tai gripas, ar virusinis kvėpavimo takų susirgimas, ar bakterinė infekcija. Nuo to priklauso, koks gydymas turi būti taikomas, ar žmogus gali eiti į darbą, ar turėtų praleisti keletą dienų poilsio režime.

„Jei tai gripas ar kita virusinė infekcija,

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją