Skaitytojas Kazimieras klausia: „Trys bendraturčiai nusprendėme parduoti dalį žemės ūkio paskirties žemės sklypo – 3 ha. NŽT pažymą turime, pirkėjas, gretimo sklypo savininkas, parašė sutikimą dėl sklypo pirkimo. Kokiu būdu būtų galima supaprastinti notarines procedūras? Gal iki vizito pas notarą reikėtų pasirašyti preliminariąją žemės sklypo pardavimo-pirkimo sutartį ir pirkėjas apmokėtų visą sandorio sumą? Gal tokiu būdu sumažintume vizitų pas notarą skaičių bei patiriamas išlaidas?“

Atsako LJAA narys Arnas Stačiokaitis:

„Žemės ūkio paskirties žemės pardavimo procedūra yra sudėtingesnė ir reikalaujanti daugiau pasiruošimo, laiko ir procedūrinių žinių, lyginant su standartinio buto ar namų valdos žemės sklypo pardavimu. Todėl vykdant žemės ūkio paskirties sklypo pardavimo procedūras, patartina neskubėti sudaryti avansinės sutarties ir atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

* pirma, parduodant žemės ūkio paskirties žemę, pardavėjas turi...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)