Šis straipsnis pirmąkart buvo išspausdintas delfi.lt 2017 m. liepos 4 d. kaip ciklo „Karys be uniformos“ dalis.

Su Gustavu susitikome jo naujoje darbovietėje – Klaipėdoje įsikūrusioje įmonėje, kuri verčiasi laivų remontu ir statyba. Čia atsargos karys šiuo metu užima komercijos direktoriaus pareigas (2022 metais jis jau eina įmonės vadovo pareigas – red. past.).

Patekti į įmonės teritoriją – ne taip paprasta. Atsargos karys telefonu patikina laukti prie nuleidžiamo užkardo, tačiau jau visai netrukus prie mūsų automobilio prieina apsaugos darbuotojas. Garbaus amžiaus vyras pasiteirauja, pas ką atvažiavome. Patikiname, kad pas Gustavą Mordvinuką. Apsauginis pašnekovo, matyt, nepažįsta ir dar sykį užduoda tą patį klausimą. „Pas direktorių“, – pajuokauja kolegos, tačiau vyrui toks atsakymas juokingas nepasirodo. „Pas kokį direktorių?“ – jau pyktelėjęs teiraujasi apsauginis. Paaiškiname, kad greičiausiai jis netrukus sulauks skambučio su prašymu mus įleisti į teritoriją, tačiau galimai jo negirdės, jei stovės prie mūsų automobilio. Apsaugos darbuotojas nenusileidžia ir paprašo patraukti automobilį nuo užkardo. Paklūstame.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją