Tai ištrauka iš Wendy Wood knygos „Geri įpročiai, blogi įpročiai. Išliekančių teigiamų pokyčių įgyvendinimo mokslas“, kurią lietuvių kalba išleido leidykla „Liūtai ne avys“. Vertėjai Ieva Gydrienė ir Audrius Ramuckis.

Tas „šis tas daugiau“ ir yra trys elementai, kuriais turėtumėte pasinaudoti formuodamas įprotį. Aplinkybės palengvins kelionę, kartojimas užves variklį, tačiau jei už pastangas negausite net menkiausio atlygio, įprotis nepasireikš savaime. 

Atlygis yra suprantamas elementas. Nuo pat pirmosios dienos žinome: mes ką nors padarome, ko šiaip nedarytume, kad ką nors už tai gautume. Jei tai suteikia pakankamą malonumą, nusprendžiama, kad stengtis buvo verta. Tačiau, kaip ir kiti įpročio formavimosi aspektai, iš pažiūros paprasti dalykai iš tiesų gana sudėtingi.

Kad atlygis skatintų įpročio formavimąsi, jis 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją