„Viską, ką turiu susikūręs, susikūriau per krepšinį. Tai – ne tik mano, bet ir visos Lietuvos gyvenimo dalis, mus lydinti nuo tarpukario, kai du kartus tapome Europos čempionais“, – Lietuvoje viešėjusiam Ispanijos radijo stoties EsRadio žurnalistui Jose Manueliui Puertui pasakoja vienas iš tituluočiausių visų laikų šalies krepšininkų ir trenerių Valdemaras Chomičius.

64-erių kaunietis savo istoriją pradeda nuo legendinio Kauno „Žalgirio“ akistatų su Maskvos CSKA, tapusių savotiškomis Nepriklausomybės šauklėmis ir suformavusių pirmą ryškią po užsienio šalis keliaujančių Lietuvos krepšinio sirgalių kartą.

Europos, pasaulio ir olimpinio čempionas pasakoja, kaip į Ispaniją išvykti jam padėjo keletas A. Sabonio ištartų žodžių, atskleidžia, kokį laišką rašė ryškiausiems Lietuvos krepšininkams prieš 1992-ųjų olimpines žaidynes ir įvardija, ko šiuo metu labiausiai stinga sudėtingą pereinamąjį periodą išgyvenančiai šalies rinktinei.

Su svečiu iš Ispanijos V. Chomičius bendravo ispanų kalba. Autoriui maloniai sutikus, naują ir išsamų interviu lietuviškai publikuoja „Delfi Plius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)