Trijų valstybių pilietis – Lietuvos, Rusijos ir Izraelio, galėjo susikalbėti dešimčia kalbų ir užsiėmė viskuo, kas tik nešė pelną – nuo deimantų iki krokodilų fermų bei farmacijos įmonių steigimo.

Kokį palikimą iš tiesų paliko Šabtajus? Kuo jis tikėjo? Jį pažinoję žmonės sako, kad Maskvoje, savo kabinete, ant darbo stalo jis laikė Gedimino ordiną ir nuolat kalbėjo, jog norėtų daug kuo padėti Lietuvai, tačiau politikai ir verslininkai jo nieko neprašo. Ant stalo taip pat gulėjo Tora – šventasis judėjų raštas.

Rusijos žvaigždžių advokatas Aleksandras Dobrovinskis – multimilijonierius, ginantis tokias žvaigždes kaip Filipas Kirkorovas, Kristina Orbakaitė, kadaise atstovavęs Borisui Berezovskiui. Jo specializacija – ypač turtingų žmonių skyrybos, bet šį kartą jis įvardino priežastį ir sumas, dėl kurių prieš 14 metų buvo nušautas Šabtajus Kalmanovičius, su kuriuo pats advokatas draugavo dešimtmečius. Jo pasakojimas ir istorija, dėl kurios galėjo žūti Šabtajus, čia.

Grįžkime prie verslininko. Š. Kalmanovičiaus giminės šaknys Ramygaloje, kur gyveno kelios jo šeimos kartos. Senelis buvo bakalėjos parduotuvės šeimininkas ir vietos žydų bendruomenės vadovas. Tačiau jis pats gimė Kaune. Tėvas, jau sovietmečiu, gumos gaminių gamyklos direktoriaus pavaduotojas, mama mėsos kombinato vyriausioji buhalterė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)