Atrodė, kad visagalio generalinio sekretoriaus Leonido Brežnevo sūnui buvo lemta nuostabi ateitis. Bet ką mes žinome apie Jurijų Brežnevą? Kaip susiklostė garsaus politiko sūnaus Jurijaus, jo vaikų, anūkų ir proanūkų likimas?

Išsiskyrė švelniu ir naiviu charakteriu

Leonidas Iljičius visada svajojo apie įpėdinio gimimą, ir 1933 metais jam gimė sūnus. Šeimoje jau buvo vienas vaikas – dukra Galina.

Jurijus gerai mokėsi ir sėkmingai baigė vidurinę mokyklą. Tėvo patarimu, jis pateikė dokumentus Dneprodzeržinsko metalurgijos institutui ir sėkmingai įstojo. Beje, Jurijus buvo vienas geriausių kurso studentų.

Išoriškai jaunuolis kasmet vis labiau panašėjo į savo tėvą, tačiau iš prigimties buvo drovus, santūrus ir kiek infantilus. Jurijus išsiskyrė švelniu ir net naiviu charakteriu. Kalbama, kad šiomis jo silpnybėmis dažnai pasinaudodavo ir draugai, ir net nepažįstami žmonės.Tuo metu, kai dauguma jo komjaunimo bendraamžių skaitė patriotinius romanus, tokius kaip „Jaunoji gvardija“, jaunasis Jurijus pirmenybę teikė apolitiškiems Ilfo ir Petrovo kūriniams. Tėvas pyko ant sūnaus, bet širdyje tikėjosi, kad jis ateis į protą, taps rimtesnis ir tikslingesnis, rašo tukoff.ru.

Kai Jurijui buvo 31 metai, jo tėvas tapo SSKP Centro komiteto pirmuoju sekretoriumi. Siekdamas savo politinės karjeros, Leonidas Iljičius net nepastebėjo, kaip užaugo vaikai. Bet jei duktė paklydėlė nuolat kėlė daug rūpesčių, tai Jurijus, kuris niekada nebuvo stipraus ir užgrūdinto charakterio, sesers šešėlyje atrodė kaip angelas sargas.

Nors Jurijus nesiekė pasinaudoti generalinio sekretoriaus sūnaus privilegijomis, tačiau aplinkiniai jo gana dažnai prašydavo per tėvą išspręsti problemas. Jurijus nemokėjo pasakyti „ne“.

Daug didesnė Brežnevo įpėdinio problema buvo pomėgis stipriesiems gėrimams. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją