Verslo analitikos programuotoju dirbantis S. Kalašnikovas pasakoja, kad kova su hakeriais ir pagalba žmonėms jam tėra papildoma veikla. Viskas prasidėjo praėjusių metų rugpjūtį, kai jo, kaip IT specialisto, žinios labai pravertė keliems žinomiems nuomonės formuotojams.

„Vyko smarkus hakerių išpuolis, kurio metu buvo nulaužtos kelios daug sekėjų turinčios anketos. Vienam, kitam padėjau, per storiukus padėkojo ir išėjo labai organiška reklama – besikreipiančių vis daugėjo. Matydamas problemos aktualumą asmeniniame instagramo profilyje ėmiau dalintis praktiniais patarimais ir rekomendacijomis, kaip apsisaugoti internetinė erdvėje ir nepatekti sukčiams į rankas“, – patirtimi dalijasi S. Kalašnikovas, sukaupęs 13 tūkst. sekėjų.

Jo teigimu, kiekviena situacija unikali: „Visos mano žinios įgytos per praktiką, bandant padėti. Dabar jau kiaurai išilgai perprantu visus nustatymus ir algoritmus, žinau būdus, kaip atgauti paskyras“, – sako S. Kalašnikovas.

Jis užtikrina, kad ne tik influenceriai ar verslai jaučia interesą apsaugoti save socialiniuose tinkluose.

Eiliniais žmonėmis save vadinantys vartotojai irgi turi ką prarasti – nuotraukos, prisiminimai, asmeniniai susirašinėjimai: „Niekas nenori viso to netekti, o taip atsitikus deda maksimalias pastangas susigrąžinti.“

S. Kalašnikovas su sukčiais bendrauja apsimesdamas visišku IT analfabetu. „Dar nė vieno neužblokavau: visko išklausinėju, prašau detaliai paaiškinti, kaip atlikti net elementariausius jų prašomus žingsnius, išvarginu, išsunkiu, kol pratrūksta ir gaunu f*ck you“, – šypsosi pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją