Vienas turtingiausių lietuvių kapitalą pradėjo kaupti Jugoslavijos ir Turkijos turguose bei prekiaudamas Gariūnuose.

Visas verslininko kelias video intereviu.

– Kas šiandien yra Arvydas Padvaiskas?

– Pensininkas. Visą gyvenimą valstybei mokėjau mokesčius ir dabar gaunu grąžą. Tai teisinga. Pensija degtukams, sviestui, grietinei. O investicijos iš lovų ir čiužinių, nes verslas gerai sukasi jau virš 30 metų.

Padvaisko dvaras kaip kaimo turizmo sodyba. Pelno neatneša. Mėginsiu ieškoti vadybininko, kad pagyvinčiau veiklą. Naujausia veikla – buvusiose Jelenskio dvaro arklidėse įrengiau distileriją. Mano nuomone, tai viena moderniausių ir naujausia distilerija, kiek man pačiam teko matyti.

– Jūsų biografijoje karjeros pradžia vairuotojas. Kaip čia nutiko?

– Vaikystėje, kai tėvai klausinėjo kuo būsiu, mamai visada sakydavau, kad taksistu. Gyvenome Kauno gatvėje prie akmenimis grįstos gatvės, per kurią taksi lėkdavo kaip per lenktynes, atsidarydavo kapotai. Man tai paliko įspūdį.

Mokykloje neišlaikiau baigiamųjų egzaminų. Visuomenės mokslą dėstė direktorius. Būdavo diskusijos. Vienas atstovaudavo socialistinį, kitas kapitalistinį gamybos būdą ir per kelias minutes įrodžiau, kad kapitalistinis pranašesnis. Per konsultacijas prieš egzaminus paklausė apie XVII komjaunimo suvažiavimą ir pasakiau, kad aš ne komjaunuoli ir negaliu atsakyti. Per egzaminą auklėtoja su direktoriumi mane nutarė pamokyti. Nors atsakiau istorijos ir visuomenės klausimus gerai, mane išvijo. Išėjau, pasėdėjau ant palangės. Su draugu išvažiavome į Keturiasdešimt totorių kaimą pagerti „samagono“.

Tik vėliau man papasakojo, kad auklėtoja ir direktorius manęs ieškojo. Turbūt tik norėjo pagąsdinti. Egzaminą išlaikiau rudenį, gavau trejetus ir brandos atestatą. Išėjau į kariuomenę, statybinius dalinius. Dirbau vairuotoju. Iš pradžių vairavau sunkvežimį su priekaba, kurį atbulas galėjau įvaryti į adatos skylutę. Po to vežiojau dalinio vadą, pulkininką.

Po kariuomenės grįžau namo, susipažinau su mergina, pradėjom galvoti apie vestuves ir pradėjau studijuoti mašinų gamybos specialybės vakariniame fakultete. Sunkiai, bet baigiau šią specialybę.

– Toliau darbas vairuotoju?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)