Dalijamės ištrauka iš knygos Kaip nenumirti" (leidykla „ Kitos knygos").

Per pastaruosius tris dešimtmečius nutukusių vaikų skaičius padidėjo tris kartus, o dauguma tokių vaikų turės antsvorio ir suaugę. Kaip minėta anksčiau, gali būti, kad šiuo metu auga pirmoji amerikiečių vaikų karta, kurios tikėtina gyvenimo trukmė bus mažesnė negu jų tėvų.

Maisto pramonė pagrindine nutukimo priežastimi nurodo fizinio aktyvumo stoką, o ne savo gaminamų daug kalorijų turinčių produktų reklamą ir vartojimą. Šiam teiginiui prieštarauja tyrimas, parodęs, kad per pastaruosius kelis dešimtmečius amerikiečių fizinis aktyvumas faktiškai padidėjo. Yra duomenų, kad net tuose regionuose, kur žmonių fizinio aktyvumo lygis didesnis, didėja nutukusiųjų skaičius. Tokį reiškinį turbūt reikia aiškinti tuo, kad valgymo aktyvumo lygis yra didesnis už fizinį aktyvumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)