Sunku pamiršti vieno iš lietuvių papasakotą liūdną istoriją. Dar liūdnesnė ji dėl to, kad kalbama apie gražiausią gyvenimo šventę – vestuves. Lietuvoje būsimam jaunikiui nutikusį incidentą pasakojo į povestuvinę kelionę kartu su vyru atvykusi jauna lietuvė, jo žmona. Vyras savo paties vestuvių ceremonijoje liko be vestuvinio kostiumo.

Ne, ne todėl, kad būtų apsileidęs, nerūpestingas, ar gailėtų pinigų, atvirkščiai. Jis labai troško atrodyti visavertis ir žavus prie išskirtine prabangia vestuvių suknele vilkėjusios nuotakos. Vyras sutiko paklausyti draugės patarimo ir užsisakyti vestuvių kostiumą pas dizainerį Lietuvoje. Proginis rūbas turėjo būti pasiūtas pagal išmatavimus iš brangaus audinio ir dailiai priglusti prie kūno.

Atvykę į Vilnių iš provincijos būsimieji jaunavedžiai dizainerio ateljė buvo sutikti maloniai, sumokėjo avansą. Jaunikis buvo išmatuotas. Pora išsirinko iš pasiūlytų audinių labiausiai patikusią medžiagą. Į pasimatavimus iš Šiaurės Lietuvos į Vilnių vyko net tris kartus. 

Moteris nenoriai prisiminė, kad kaskart sugadindavo nuotaiką ne itin pagarbus stilisto elgesys, nors sutarta už vyro vestuvinį kostiumą kaina siekė beveik 2000 eurų. Galiausiai vyras prieš pat vestuves gavo žinutę, kad prabangi eilutė reikiamai datai nebus pabaigta. Tad, jei jis sutinka, galės atsiimti vėliau, kai dizaineris grįš iš kažkokios kelionės ir pats, o ne personalui dalyvaujant, galės pasimatuojant. 

Istorijos pabaigos jaunavedys sakė nenorįs pasakoti, nes tai jam sukelia skausmą. Ceremonijoje teko vilkėti jau dėvėtą savo kostiumą, kuris atrodė pernelyg prastai šalia švytinčios nuotakos.

Keliaudami Romos centro gatvėmis sustojame prie parduotuvės „Spada“ – joje vyriška pret-a-porte mada, tačiau vitrina mūsų lietuvių vyrus tiesiog užburia. Proginių eilučių siluetai dailūs, taip grakščiai įliemenuoti. Atrodo, kad švarkas pasiūtas pas aukštosios mados dizainerį pagal išmatavimus. Taip meistriškai jis priglunda prie vyriškos figūros. Kaip bebūtų keista, nustemba net ne tobulų kūno formų vyrai. Pirmą kartą užsivilkę savo dydžio švarką, jaučiasi tarsi šiek tiek suvaržyti, bet audinys yra toks paslankus, higroskopiškas ir aukštos kokybės, jog netrukus įgyja dėvėtojo kūno formas. Atrodo dailiai net ant atsikišusio pilvuko, nes meistriškai jį užmaskuoja.

Pažvelgę į itališkos vyriškos eilutės kainą mūsų vyrai net įkvepia oro. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)