Bet su maru galima pabandyti kovoti liaudiškomis priemonėmis. Gerai padeda česnako užpiltinė: susmulkintų lapų ir žiedstiebių tyrė užpilama kibiru vandens, įlašinama 10 lašų kalio permanganato. Palaikius pusvalandį, tirpalu galima pukšti lapus, bet galima ir palaistyti augalus. Tą būtina daryti anksti ryte.

Česnakų užpiltine geriausia laistyti profilaktiškai, kai maro požymių ant lapų dar nematyti. Bet jei lapai gelsta, dar nereiškia, kad pomidorus puola ligos – geltona mozaika su žaliomis gyslomis signalizuoja apie magnio trūkumą.

Pabandykite pomidorų lapus nupukšti magnio sulfato tirpalu – gali būti, jog po savaitės padėtis pasitaisys.

Didelė problema, ypač lauke auginantiems pomidorus, vaisių trūkinėjimas. Jo priežastis – per didelis vandens kiekis, todėl rugpjūtį ir šiltnamyje pomidorus jau reikėtų laistyti sakingai.

Nuskintų ligų užpultų pomidorų ir agurkų lapų, supuvusių vaisių nekraukite į komposto dėžę, geriausia būtų juos sunaikinti arba giliai užkasti, kad neplistų ligų sukėlėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)