Dalijamės ištrauka iš knygos „Stiliaus ikonos. Dešimt madą pakeitusių moterų“. Tai leidyklos „Briedis“ išleista iliustruota knyga apie garsias stiliaus ir elegancijos ikonas, kuriomis žavisi ištisos kartos.

Kai 1999 m. žurnalas „People“ rinko seksualiausią XX a. moterį, redakcijoje niekam nekilo nė menkiausios dvejonės – šis titulas priklauso Marilyn Monroe. Kad ir ką manytume apie ją, kaip apie menininkę, niekas nepaneigs, kad moteris, suvaidinusi Širdelę filme „Some Like it Hot“ („Džiaze tik merginos“, 1959 m.), buvo kur kas daugiau nei graži ir provokuojanti pokario aktorė. Monroe yra tokia pat mūsų kultūros dalis, kaip ir garsusis jos portretas, sukurtas Andy Warholo. Ši istorinė asmenybė yra, ko gero, mylimiausia, daugiausia pavydo kėlusi ir įžymiausia visų laikų moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)