Kai kurie šią žinią sutiko taip, kad naują skandalą įpūtęs atvejis – tai dar viena milžiniška juoda dėmė visam Lietuvos futbolui, kuris paskutiniu metu yra neretai siejamas su abejotinos reputacijos asmenimis. Kiti sako, kad nieko čia blogo, nes G. Janonis po kelerių metų praleistų areštinėse tiesiog sugrįžo į laisvę ir paprasčiausiai oficialiai įsidarbino ten, kur tinkamai galėtų save realizuoti. Nuo seno netyla kalbos apie Kamuolio išskirtinę aistrą futbolui.

Kaip jau skelbta, praėjus dienai po plačiai paviešintos žinios, Lietuvos futbolo federacija (LFF) išplatino oficialių laišką, kuriame teigiama, kad Lietuvos futbolo mėgėjų asociacija yra atskiras juridinis asmuo. Nors minėta asociacija yra Kauno apskrities futbolo federacijos narė, o laikinosios sostinės futbolas yra tiesiogiai pavaldus LFF.

LFF tikina, kad nėra sudariusi sutarties su „žiniasklaidoje minimu asmeniu“ ir nepritaria visų asociacijų sprendimams kviestis už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus teistus asmenis.

Į areštinę – su mėgstamo futbolo klubo marškinėliais

Kai dar pernai pasiteiravau, ar kamuoliniai išties buvo labai arti Lietuvos futbolo, šalies Kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis atsakė: „[Kamuolinių] nusikalstamo susivienijimo lyderiai itin domėjosi futbolu, turėjo artimų ryšių Lietuvos futbolo federacijos vykdomajame komitete ir Kauno miesto futbolo komandose. Taip pat vienas nusikalstamo susivienijimo lyderis giminystės ryšiais susijęs su buvusiais įtakingais LFF nariais. Jie daug laiko patys praleisdavo žaisdami futbolą…“

Beje, kaip savo darbovietę Lietuvos futbolo mėgėjų asociaciją kiek anksčiau nurodė ir dar du kamuolinių viršūnėms priskiriami asmenys, praeityje ne kartą teisti broliai Rolandas ir Genadijus Borisovai.

Vieša paslaptis, kad G. Janonis nuo seno yra tiesiog fanatiškai pamišęs dėl futbolo sporto. Pasakojama, kad 2018-ųjų balandį, kai buvo pradėtas kamuolinių bylos tyrimą ir kratą jo namuose Kaune atliko pareigūnai, jie nustebo pamatę sukauptą įspūdingą futbolo trofėjų kolekciją. Tai išvydę kriminalistai suvokė, kad visgi vyras tikrai nevaizduoja esąs futbolui prijaučiantis, bet yra išties beprotiškai dievinantis šią sporto šaką.

Nors G. Janonis-Kamuolys buvo žinomas Kauno operatyvininkų sluoksniuose, bet plačioji visuomenė pirmąsyk jį viešai pamatė tik 2009-ųjų rugpjūčio 27-ąją paskelbtuose internetinių portalų pranešimuose. Tuo metu mirgėjo antraštės: „Po susišaudymo Kaune suimtas įtariamasis G. Janonis“, „Po susišaudymo Kaune – kamuolinių lyderio areštas“ ar „Gaujos vadas atsidūrė už grotų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją