Pirmasis tarp 150 konkurentų

Šiemet birželio 15 d. įvykę geriausio 2020-ųjų metų vaikų stalo žaidimo apdovanojimai „Kinderspiel des Jahres 2020“ Lietuvai buvo ypatingi – pirmąją vietą pelnė lietuvio Určio Šulinsko sukurtas žaidimas „Speedy Roll“ (liet. „Riedantis Ežiukas“). Tiesa, dvidešimtąjį kartą vykstanti prestižinė apdovanojimų ceremonija šiemet buvo kiek kitokia dėl koronaviruso pandemijos – renginys vyko ne kaip įprastai Vokietijoje, o internete, tiesioginės transliacijos metu.

„Kinderspiel des Jahres“ stalo žaidimų apdovanojimai yra žinomiausi ir labiausiai vertinami visame pasaulyje, todėl neoficialiai dar vadinami stalo žaidimų „Oskarais“. Kompetentinga ir nepriklausoma ekspertų komisija kasmet atrenka apie 150 tais metais išleistų stalo žaidimų, iš kurių po žaidimų testavimo kartu su vaikais, yra atrenkami trys geriausio metų vaikų žaidimo titulo verti nominantai. Žaidimai vertinami pagal aiškiai apibrėžtus kriterijus (žaidimo koncepcija, taisyklių struktūra, vizualinis pateikimas ir apipavidalinimas, autorinis žaidimo dizainas).

Geriausio 2020-ųjų metų vaikų žaidimo titulą pelnęs U. Šulinsko sukurtas žaidimas „Speedy Roll“ ...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)