Kas tas „Digital nomad“?

Išaugusi interneto svarba, kurią stipriai paspartino pandemija, atvėrė begalę nuotolinio darbo galimybių. O jei iš kur dirbi – nebesvarbu, kas tada man trukdo pasiimti kompiuterį, pakrovėją ir dirbant bastytis po pasaulį? Maždaug tokią išvadą priėję kasmet po pasaulį ir klajoja milijonai „digital nomads“.

Taigi „digital nomad“ (liet. skaitmeninis klajoklis) – tai tiesiog žmogus, kuris keliauja – klajoja – ir dirba nuotoliniu būdu. Kaip klajokliai prieš 12 tūkst. metų, tik kad keliauja ne su aštriu pagaliu medžioklei, o su kompiuteriu.

Būtent tokiu principu dabar gyvenu ir dirbu 4 mėnesius Tailande. Šiuo straipsniu noriu pasidalinti savo kelionės patirtimi: papasakoti apie kelionę į Tailandą pandeminiu laikotarpiu; taip pat ko reikia, kad taptum „digital nomad“ ir kokiems iššūkiams reikėtų būti pasiruošus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją