Į Google paieškos laukelį suvedę žodžius birthday blues (liet. gimtadienio liūdesys), rastumėte ne tik daugybę šia tema parašytų straipsnių, bet ir įvairių interneto vartotojams kylančių klausimų. Pavyzdžiui, žmonės domisi, kas yra tas gimtadienio liūdesys, ar yra normalu verkti per savo gimtadienį ir ar nėra keista nenorėti jo švęsti.

Panašu, kad gimtadienio dieną kylantys jausmai ne visuomet būna patys geriausi, o nuotaikos – pakiliausios. Tik, kalbant internautų kalba, ar tai yra normalu?

Šįkart Delfi apie gimtadienio liūdesį kalbėjosi su geštalto psichoterapeute Egle Keizeriene. Specialistė išsamiai papasakojo, dėl kokių priežasčių gimimo dieną žmonės gali jaustis liūdni, kaip šis jausmas yra susijęs su mirties ir senėjimo baime, taip pat pasidalino patarimais, kaip gimtadienio dieną būtų galima jaustis geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)