Šią savaitę prokurorai patys Kauno apygardos teismui netikėtai pasiūlė išleisti į laisvę G. Janonį ir T. Gaidanką. Tiesa, už rekordinio dydžio užstatus. Jie yra vieni didžiausių Lietuvos teisėsaugos istorijoje, nes vienam žmogui teks susimokėti net pusę milijono eurų.

Tikras „rekordininkas“ užstatų, skirtų Lietuvos teisėsaugai, temoje buvo 2020 metais Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prašymu Vilniuje sulaikytas ir teismo sprendimu suimtas milijardierius Ahmadas Andy Khawaja, kuris 2016 m. vykusių JAV prezidento rinkimų metu dosniai parėmė kandidatavusią politikę Hillary Clinton, tačiau po dviejų kalinimo mėnesių buvo sugrąžintas į laisvę po to, kai pervedė apie 1 mln. eurų siekusį užstatą.

Kitus du Kamuolinių „viršūnėlėms“ priskiriamus – Deivydą Čerešką arba tiesiog Pyragėlį ir Genadijų Borisovą prokurorai pasiūlė išleisti už kiek mažesnius, tačiau vėlgi įspūdingus užstatus, kurie siekia 350 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)