– Lietuvoje jūsų organizuojamos vestuvių ceremonijos gyvuoja jau ketverius metus, tačiau vis dar atsiranda žmonių, nežinančių apie šį netradicinį būdą susituokti. Gal galite papasakoti plačiau,kaip atrodo humanistinė vestuvių ceremonija?

– Humanistinė vestuvių ceremonija – tai pasaulietinis būdas ištarti pažadus prieš vienas kitą ir visus jauniesiems brangius žmones. Nėra vieno, tradicinio scenarijaus, kaip ir nėra dviejų identiškų porų. Ceremoniją rengia ir veda specialiai apmokyti ceremonmeisteriai, kurie bendrauja su pora, gilinasi į jos istoriją ir pagal surinktą informaciją rengia ceremonijos scenarijų, rašo jos tekstą. Dažniausiai tokios ceremonijos trunka apie 30 minučių – jų metu skaitomi skaitiniai, pasakojama jaunųjų istorija, gali įsitraukti ir kiti, svarbūs jauniesiems žmonės, jaunieji keičiasi pažadais vienas kitam, žiedais, ir yra paskelbiami susituokusiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)