Na, ne viskas iš tiesų yra taip. Toks vaizdas susidaro užsieniečiams. Nėra italai tokie jau atsipalaidavę. O vairuoja čia kiekvienas šeimos narys. Kiekvienas turi ir savo automobilį. Romoje automobilių daug, todėl vidutinis vairavimo greitis mieste siekia vos 15 km per valandą. Bet vairavimas tai ne vien būdas pasiekti tikslą. Tai – pozityvios emocijos.

Vos apsigyvenusi šioje valstybėje prieš tris dešimtmečius supratau: jeigu nori pasijusti Italijoje savas – išvažiuok į gatvę. Tik būk pasiruošęs prisiimti atsakomybę už pasekmes. Nes visą ankstesnį mąstymą, panašiai, kaip vairuojant Anglijoje dešinėje įmontuotu vairu, teks apversti aukštyn kojomis.

Kitaip tariant, reikia būti pasiruošus iššūkiui: jei neišprotėsi, tai įsimylėsi sunkiai protu suvokiamą vairavimą emocijomis. Tai taps ekstazei prilygstančiu malonumu. Tikra tiesa yra tai, ką sakė man Romos senbuvis, mokęs lietuvę suprasti, kad taisyklės Italijoje liko tik popieriuje. Čia kelyje valdo kiti principai. Štai mano neįprastų pamokų Italijos kelyje įžvalgos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)