– Pradėkime nuo aktualiausio klausimo – kokios yra dažniausios priežastys, dėl kurių gali paskausti, liaudiškai vadinamas, pusiaujas?

– Išskiriamos trys juosmens skausmo priežastys: netaisyklinga laikysena (sulenkta nugara), mažas fizinis aktyvumas ir padidėjęs kūno svoris. Jos visos susijusios su sėdimu darbu. Jei jūs pažvelgsite į sėdinčio žmogaus laikyseną, beveik visada ji bus tokia: į priekį iškišta galva, suapvalėję pečiai ir padidėjusi krūtininė kifozė, arba liaudiškai tiesiog vadinama „kupra“. Sėdint pasilenkus, mažėja juosmens lordozė, o tai ilgainiui gali sukelti juosmens skausmą. Jei žmogus ypač daug laiko praleidžia sėdimoje padėtyje, tada juosmens lordozė tiesiog išnyksta ir tampa visiškai lygi, o tai gali sukelti ne tik juosmens skausmą, bet ir kitas problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)