„Kai manęs paklausia, aš neturiu jokių abejonių ir nedvejoju nė akimirkos – laikas, praleistas su tuomet naujai buriama Lietuvos rinktine, yra unikaliausias ir svarbiausias mano profesionalo karjeros epizodas“, – tvirtina M. Pozo.

57-erių pašnekovas – vienas ryškiausių Ispanijos sporto fotografų, dirbantis ne tik dienraštyje AS, bet ir Malagos „Unicaja“ klube, kurio veiklos užkulisius ir rungtynių akimirkas fiksuoja jau net 40 sezonų.

Nors nuo įvykių Kaune prabėgo jau daugiau nei 30-metis, Mariano atmintyje iki šiol smulkiai įstrigusios viešnagių Lietuvoje detalės – vaizdai miestų gatvėse, tuomet dar labai skurdžiai atrodžiusiose krepšinio salėse, pokalbiai su žaidėjais bei treneriais ir kai kurie gana pikantiški epizodai, dabar jau sunkiai įsivaizduojami ketvirtą Nepriklausomybės dešimtmetį skaičiuojančios šalies gyvenime.

Apie nuoširdžią ispanų pagalbą Lietuvos rinktinei prieš daugiau nei metus priminė žurnalo „Skyhook“ publikacija, o su „Delfi Plius“ M. Pozo sutiko pasidalinti ir savo istorija, ir didžiulio savo sukaupto archyvo dalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)