Liepos 13-ąją palijo, bet karštis nukrito tik iki 33 laipsnių. Iki liepos 18-osios JAV nuo karščio mirė 4 609 žmonės. Vilniaus krašte, kuris tuo metu priklausė Lenkijai, Dysnoje užsidegė 10 tūkst. ha durpyno, netoli Kazlų Rūdos – pušynas. Tiesa, šį gaisrą greitai užgesino. Liepos 19-ąją Birštono kurorte vyko atlaidai. Kaimiečiai būriais traukė į bažnyčią, tačiau tik dalis jų ten sutilpo. Prie Vytauto ir Birutės šaltinio grūdosi šimtai žmonių. Visi malšino troškulį, tačiau ir atsigėrę netoli ėjo nuo vandens ir vėl iš naujo stojo į eiles prie gaivinančių mineralinių šaltinių. „Balėjų“ kurortai Dabar, lietuvius, pratusius prie vėsių vasarų, gelbėjo tik vanduo. Turtingesnieji kauniečiai plūsterėjo į Palangą.

Nidos, Juodkrantės vilas okupavo švedų garlaiviu atplaukę 134 Amerikos lietuviai ir olandų laivu atkakę 350 anglų turistų. Šiuose pajūrio kurortuose nusėdo per 6000 vasarotojų. Situacija darėsi kritiška. Smulkesnio kalibro Kauno valdininkėliai, darbininkai ir šiaip jau darbo žmonės, kurie „nesueidavo su litu“ arba kurių „biudžetas nesusibalansuodavo“ džiaugėsi radę laiko nusprūsti į kurį nors iš septynių, garsiųjų Kauno pliažų: į Aukštosios Panemunės pirmąjį arba antrąjį, Šančių, Karmelitų, Santakos, Slabodkės (prie tilto į Viljampolę) arba Lampėdžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)