Drakono ordinas

Vladas Tepešas, arba Drakula. Gimęs apie 1430 metus ir miręs 1476 metais. Tepešas – tai jo paties visa savo audringa veikla užsidirbta pravardė – pažodžiui būtų Sodintojas ant kuolo. Drakulos pavardė paveldėta iš tėvo, nes tėvas priklausė garbingam Drakono ordinui. Šventosios Romos imperatoriaus Zigmanto Liuksemburgiečio įsteigtam Drakono ordinui (Societas Draconica) priklausė ir mūsų žymusis valdovas Vytautas Didysis. Taip įspūdingai žymiausi ano meto Rytų Europos karvedžiai bei politikai pasivadino susibūrę kariauti su turkais. Kaip ten Drakulos tėtis pateko į garbingą ordiną – įtartina istorija. Gal kaip ypač svarbios pasienio su Turkija valstybėlės valdytojas. Nes yra žinoma, kad jis dalyvavo Konstantinopolio apgultyje 1453 metais turkų pusėje. Na, gal tuo metu buvo tokia realpolitik.

Idėjiškai tu – su Vytautu Didžiuoju ir Zigmantu Liuksemburgiečiu, tačiau gyvenimas ir virš galvos kabantis jataganas verčia rinktis visai kitus sąjungininkus, ne tokius gerus krikščionybei. Ir su tuo turkų sultonu, Konstantinopolio užkariautoju Fatihu viena bėda buvo. Vasalo ištikimybei užtvirtinti teko įkaitais į sultono dvarą atiduoti du savo sūnus: Radu, kuris vėliau išgarsėjo kaip Radu Gražusis, ir Vladą. O sultonas buvo, apsižiūrėkite, ar jūsų skaitant šias eilutes nemato turkai, labai neišrankus sekso srityje. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją