Britė Emma Carr pastojo 2021 m. Nuo pat nėštumo pradžios ji turėjo idealaus gimdymo viziją – troško „natūralaus gimdymo“, kuris apibūdinamas kaip kūdikio gimdymas per vaginą su kuo mažesne medikų intervencija ir kuo mažiau slopinant skausmą medikamentais. Moteris domėjosi ir hipnogimdymu – šio metodo instruktoriai mokė atsipalaidavimo ir kvėpavimo metodų, turinčių sumažinti skausmą ir padėti sąmoningai dalyvauti gimdymo procese. Kaip rekomendavo instruktoriai, moteris žiūrėdavo filmuotus sveikus, džiugius, netrauminius gimdymus, kad tinkamai nusiteiktų ir pasiruoštų gimdymui.

„Kai žiūri filmukus apie kūdikių gimimą, tai atrodo be galo gražiai, – pasakojo Emma. – Jie taip lengvai gimsta, moterys iš karto paima juos ant rankų, sūpuoja, o tu imi galvoti: „Ir man taip bus.“
Deja, kai Emmai nubėgo vandenys, paaiškėjo, kad skystyje yra mekonijaus – vaisiaus išmatų, kurios gali būti pavojingos ir motinai, ir kūdikiui. Moterį nedelsiant nuvežė į ligoninę, ten medikai konstatavo – būtina kuo skubiau išimti kūdikį. Po poros valandų Emma jau gulėjo ant operacinio stalo po ryškiomis lempomis. Gimdymas toli gražu nebuvo toks, kokį ji įsivaizdavo, – kūdikis gimė, atlikus cezario pjūvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją