Pralošti galima ne tik pinigus, bet ir sveikatą, ramybę, šeimą, santykius, darbą. Priklausomybė nuo lošimo kai kam gali neatrodyti tokia baisi kaip alkoholizmas ar narkomanija – tačiau jei taip galvojate, klystate. Lošėjas irgi gali sugriauti savo ir šeimos gyvenimą.

Azartiškas vaikis

Mangirdas – truputį daugiau nei keturiasdešimties metų vyras, dviejų vaikų tėvas. Vyras pasakoja, kad jis jau nuo mažens buvo labai azartiškas: „Kiek save atsimenu, visada mėgdavau žaisti žaidimus, kuriuose reikia varžytis: tai buvo tiek sportiniai, tiek stalo žaidimai. Ypač patiko lošti kortomis. Kieme žaisdavome iš saldainių, žaislų, o vėliau – ir iš pinigų. Labai smagu būdavo laimėti.“ Mangirdas sako, kad tuomet vaikų tėvai taip nekontroliuodavo kaip dabar. Išeidavo į darbą ir palikdavo šiek tiek kišenpinigių. Visą dieną gali daryti, ką tik nori.

Negi visada laimėdavo, klausiu pašnekovo, ir negi paaugliai kieme tikrai galėdavo sumokėti pinigus? „Taip, dažniausiai su nedidelėmis išimtimis, laimėdavau, juk buvau ištobulinęs lošimo įgūdžius, ir taip, prasilošėliai sumokėdavo, – sako pašnekovas. – Sykį vieną pacaną, kuris man pralošė, turėjau už pakarpos lydėti namo, šis iškraustė tėvų pinigus, bet atsiskaitė. Na, o kitą kartą, kai išsireikalavau laimėjimą, berods tai buvo šimtas rublių, anais laikais dideli pinigai, turėjau rimtų nemalonumų. Sužinojo mano tėvai, gavau į kailį ir turėjau grąžinti.“

Vis tik negalima tvirtinti, kad jau nuo paauglystės Mangirdas tapo priklausomu nuo lošimo. „Tuo metu ir į pamokas eidavau, ir kitų interesų turėdavau, lankiau sporto būrelius. Vien tik apie lošimą negalvojau, nors tai buvo bene mėgstamiausia mano veikla“, – pasakoja pašnekovas. Vėliau prasidėjo studijos, su kurso draugais irgi labai dažnai palošdavo, bet jau taip nesisekdavo: „Studijų metais esu pralošęs visus pinigus, paprašiau tėvų duoti, ir vėl pralošiau, tada paprašiau savo dėdės paskolinti, maniau atsilošiu. Kur tau... Kai pabuvau ant bado dietos, nebesinorėjo kurį laiką lošti. Galėjau daugiau ir nebandyti, bet nepasimokiau“, – apgailestauja vyriškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)