Nors raudoni pavasario vakarai ir kviečia ištrūkti iš naminio šurmulio, eiti pasivaikščioti, tačiau dažnai nesugalvojęs , kurgi Vilniuje galėtum atrasti jaukų gamtos kampelį, taip niekur ir neišeini. Tad ką daryti, kai kojos nori eiti, tačiau akys nežino kur?

Rytuose prie Televizijos bokšto driekiasi viena seniausiai saugomų sostinės gamtos teritorijų – Karoliniškių kraštovaizdžio draustinis. Jame slypinti piliakalnio atodanga, nuo kurios atsiveria plati panorama į ramų Neries slėnį bei gūdžius miesto miškus, užgniaužia kvapą kiekvieną kartą.

Jei Karoliniškės atrodo per toli, Subačiaus gatvėje esanti apžvalgos aikštelė leidžia išvysti ne tik bundančią gamtą, tačiau ir pavasario nušviestą Vilniaus senamiestį. Aikštelę juosianti tvorelė, sauganti dešimtis spynų, dedikuojančių jaunų žmonių meilę, puošia ir padaro šią vietą tik dar labiau nepaprastą.

Nusileidus Maironio gatve į apačią, už Tymo turgaus, Užupio rajono pašonėje visai neseniai įsikūręs Kūdrų parkas sužavės kiekvieną, pasigedusį žalumos mieste. Nors po žiemos dar neatšilusi žemė ir nevilios prisėsti ant žolės, tačiau pasivaikščiojimas po nedidelį parkelį sušildys net ir vėsų pavasario vakarą. Persikėlusių į Žvėryną laukia dar viena natūralia gamta pasižyminti vieta – Žvėryno tvenkiniai.

Į lankomiausių vietų sąrašą nepatenkanti, tačiau nuo kitų vietų tikrai neatsiliekanti ši Žvėryno dalelė yra būtent tiems, kurie nori bent trumpam pabėgti nuo kasdienių rūpesčių. Gausi vandens telkinių oazė gali tapti puiki tiek pirmųjų susitikimų, tiek kasdienių pasivaikščiojimų vieta. Na, o jeigu norisi tiesiog ramiai pasisėdėti, per daug neatitrūkstant nuo miesto gyvenimo, dešiniojoje Neries krantinėje, greta „Barclays“ technologijų centro pastato yra įrengta poilsio zona. Vilnių į du krantus padalijanti Neris leidžia pažvelgti į kasdienį miesto šurmulį iš šalies ir pasidžiaugti pavasariniais vaizdiniais.

Tad kartais pabudinti po žiemos miego tenka ne tik gamtą, tačiau ir mus pačius. Todėl, kai pavasaris dovanoja mums saulėtą dieną, nevalia praleisti tokios progos ir kartu su artimu žmogumi pajusti pamažu kūną šildantį orą.