Renginys prasidėjo teatralizuotu muzikos ir šokių reginiu, kuriuo buvo pristatyta Gruzijos istorija, regionų tradiciniai šokiai bei kostiumai.

Vėliau vyko sportininkų paradas, kurį tradiciškai pradėjo Graikijos sportininkai. Lietuvai šiais metais olimpiniame festivalyje atstovauja 45 jauni sportininkai. Delegacijos vėliavą pirmą kartą buvo patikėta nešti merginai - legvaatletei Agnei Jonkutei.

Svarbiausią olimpinio festivalio simbolį - olimpinę ugnį - į atidarymo ceremoniją atnešė sidabriniu oro balionu atskriejusi akrobatė. Ji ugnį perdavė labiausiai nusipelniusiems Gruzijos sportininkams, kurie nelabai sėkmingai bandė uždegti pagrindinį stadiono deglą. Pastarasis taip ir nesuliepsnojo, tačiau olimpinė ugnis sužibo už stadiono ribų esančiame ir iš toli matomame degle.

Europos jaunimo olimpinis festivalis yra didžiausias renginys Gruzijos istorijoje – pirmą kartą į Tbilisį susirinko delegacijos iš viso senojo žemyno. Specialiai šiam renginiui gruzinai pastatė 11 sporto kompleksų ir olimpinį kaimelį.

Festivalis Tbilisyje vyks iki rugjūčio 1 dienos. Lietuviai varžysis šešiose sporto šakose: dziudo, dviračiai, tenisas, plaukimas, sportinė gimnastika, lengvoji atletika.

Organizatorių duomenimis, festivalyje dalyvauja daugiau kaip 2300 14-18 metų amžiaus sportininkų iš 50 Europos šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją