Konkurse, kurio tikslas – populiarinti Lietuvos moksleivių dainų švenčių tradicijas ir istoriją, ugdyti mokinių pilietiškumą ir kultūrinę savimonę, puoselėti mokinių kūrybinius ir meninius gebėjimus, dalyvavo 675 tapybos, grafikos, piešimo, skulptūros, keramikos, fotografijos ir dizaino kūriniai.

Parodoje bus eksponuojami vertinimo komisijos atrinkti paveikslai ir keramikos darbai. Atrenkant darbus didžiausias dėmesys buvo skiriamas mokinių kūrybiškumo, fantazijos ir saviraiškos gebėjimų atskleisti.

Piešdami Moksleivių dainų šventės dainininkus ir šokėjus menininkai parodė muzikos, šokio ir dailės sąšauką, jaunatvišką entuziazmą. Mokinių kūryboje atsispindi gimtosios vietovės ir regiono simboliai. Jie pasistengė atkurti etnografinį paveldą: tautines juostas, buities rakandus, būdingas pastatų detales ir puošybą, memorialinius paminklus – kryžius ir koplytstulpius.
Liepos 1 d. 11–15 val. ir liepos 4, 5, 7, 8 dienomis 10–15 val. Seimo I rūmuose vyks atvirų durų valandos, kurių metu vilniečiai ir sostinės svečiai galės apžiūrėti eksponuojamas parodas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)