Spalio 5-osios rytą mokiniai pasitiko mokytojus su saldžiomis dovanėlėmis, tada kiekvieną pakvietė prie fotosienelės nusifotografuoti. Įėję į kabinetus mokytojai nustebo, nes jų laukė išpuoštos klasės: mokiniai papuošė lentas, prikabino balionų, ant stalų padėjo puokštelių ir kaštonų.

Pamokų pabaigoje mokinių taryba pakvietė mokytojus į šventinį renginį. Jį pradėjo visų širdis saksofono muzika suminkštinęs Tomas Urnikis. Mokinių tarybos nariai buvo sugalvoję įvairių užduočių: mokytojams teko vaidinti, šokti, piešti užrištomis akimis, skaičiuoti, kalbėti užsienio kalbomis ir sakyti komplimentus savo kolegoms. Mokytojų pastangas bei sugebėjimus vertino jų kolegos, renginio vedėjai ir mokyklos direktorė. Kiekvienas mokytojas parodė išskirtinius talentus, o labiausiai pasižymėjusieji buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

Renginyje mokytojai buvo apdovanoti padėkomis, kurias mokinių taryba skyrė už tvarką progimnazijoje, grožio pojūtį, nuoširdų griežtumą, norą kuo daugiau išmokyti, darbštumą ir meilę vaikams, linksmumą ir šmaikštumą, tylią kalbą, nuoširdžius pajuokavimus, nenuilstamą rūpestingumą, aiškumą pamokose, įdomius bandymus, švelnų bendravimą, didelį rūpestį savo mokiniais, pagyrimą „maladec“, prasmingą veiklą po pamokų, rezultatyvius susitarimus, šiuolaikiškumą, šypseną veide, begalinį rūpestį savo auklėtiniais, motyvaciją, tylią kantrybę, kūrybines idėjas, saugaus elgesio pamokas, išskirtinį įvaizdį, etiketo ir maisto kultūros perdavimą, trumpą pokalbį, rimtas pamokas, atsakingumą, švelnumą, įdomias ekskursijas, išraiškingumą, smagias varžybas, pačią šilčiausią šypseną, linksmas istorijas, begalinę kantrybę, bendruomeniškumą, įdomias skaitinių pamokas.

Be šių padėkų, progimnazijos mokytojai gavo ir išskirtinių dovanų – mokiniai pasiūlė pasinaudoti maloniomis paslaugomis. Jų mokinių tarybos nariai sugalvojo įvairiausių: nuvalyti lentą, sutvarkyti klasę, pavaišinti kava ar skanėstu, nustebinti gėle, pamaloninti komplimentu ar nudžiuginti nuoširdžia šypsena.

Šventinės dienos renginį užbaigė ir mokytojus sugraudino mokinės Ugnė Grigaliūnaitė ir Karina Žukaitė, akordeonais sugrojusios nuostabų kūrinį.

Dija Bersėnaitė, Roberta Varnauskaitė, Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos laikraščio „Laiptai“ žurnalistės