Įdomūs ir neįprasti grafičių piešiniai

Olimpinę dieną buvo galima išvysti galbūt ne visiems lietuviams dar įprastą meną – grafičius „Tai - viena patogiausių meno šakų, nes jai tereikia dažų balionėlių ir sienos“, - teigė vienas kalbintas grafičio piešėjas. Jo baigtas darbas tikrai traukė akį ir sulaukė daug dėmesio.

„Dirbant tokį darbą svarbiausia yra susikaupimas ir menininko gyslelė. Tai daryti pradėjau nuo 14-os, pamatęs filmą, kuriame sienos buvo apipaišytos grafičiais“, - savo mintis išsakė piešėjas. Norintys galėjo šalia pasidaryti populiariąją asmenukę ir taip įsiamžinti prie gražiojo piešinio.

Olimpinės dienos metu vyko ir 5 ir 10 kilometrų bėgimai – tai prasminga ir daug jėgų reikalaujanti kova. Žinoma, bėgimai sulaukė didžiausio dalyvių skaičiaus. Visi norėjo išbandyti savo jėgas, bet pakalbinti dalyviai teigė, kad oro sąlygos labai vargino ir tikrai nebuvo pačios geriausios tokiam bėgimui.

Buvo matyti, kad kai kurie dalyviai jam rengėsi tikrai įtemptai – darė mankštas, anksčiau lankė sporto klubus ir panašiai. Žmonės tikrai siekė savo tikslo ir norėjo nugalėti. Bėgikų emocijos buvo puikios, nes juos palaikė giminės ir draugai. Po bėgimo žmonėms buvo įdomu sužinoti, per kokį laiką nubėgo ir kurioje vietoje atsidūrė.

Nebūtina būti atletu, kad dalyvautum renginyje

Renginio dalyviams be įprastų rungčių buvo galima pamatyti mažiau populiarus užsiėmimus kaip golfas, diskgolfas ar petankė. Petankė – tai Maltoje, Prancūzijoje, Italijoje paplitęs užsiėmimas, kurio esmė yra savo kamuoliuku išmušti varžovo kamuolį.

Dar vienas nepaminėtas užsiėmimas – fechtavimasis, man pačiam teko jį išbandyti. Tiesą sakant, buvo labai įdomu – net treneriai pagyrė. Vienas iš jų – buvęs olimpietis Edvinas Krungolcas.

Manau, tai puikus renginys, kuriame kiekvienas sportu besidomintis žmogus rado sau įdomių rungčių ir užduočių. Nors tai buvo pirmoji tokia Olimpinė diena, vykusi Šiauliuose, tvirtai tikiu, kad ne paskutinė.

Straipsnio autorius – „Olimpinės kartos“ mokymų dalyvis