Kaip rašo mirrordaily.com, fizinio lavinimo mokytojas, norėdamas atkreipti dėmesį į nutukimą bei jo pasekmes sveikatai, paprašė mokinių namų darbams parašyti apie KMI bei suskaičiuoti savo pačių kūno masės indeksą ir įvertinti jį. Vis dėlto, viena mokinė šios užduoties atlikti nesutiko, o jos atsakas mokytojui sparčiai išplito internete.

Laiško autorė – Tessa Embry, Evansvillio paauglė. Ji nusprendė kovoti su sistema tada, kai buvo paprašyta įvardinti, kad, kaip nurodo jos KMI, yra nutukusi. Namų darbams ji, pasitarusi su savo mama, parašė dviejų puslapių laišką, kuriame paaiškino, kad KMI yra pasenusi matavimo sistema, o tokiomis namų darbų užduotimis gali būti pakenkta mokinių pasitikėjimui savimi.

Popsugar.com publikavo visą merginos laišką, kuris sujaudino ne vieno internauto širdį:

„Taigi, aš net neketinu atsidaryti savo nešiojamojo kompiuterio, kad suskaičiuočiau savo KMI. Ir aš paaiškinsiu, kodėl. Kiek save prisimenu, visuomet buvau „didesnė mergaitė“ ir dėl to jaučiausi gerai. Esu stipri ir galinga. Kai mano rankoje atsiduria beisbolo kamuoliukas ar lazda, jie gali tapti mirtinais ginklais. Bet šių metų pradžioje, kai pokalbiuose buvo minimas mano kūnas, pradėjau jaustis blogai. Pradėjau dėvėti keturias liemenėles, kad paslėpčiau nugaros riebalų raukšles, pilvą apsivyniodavau tvarsčiais, kad atrodyčiau lieknesnė.

Tuomet mano mama pasielgė taip, kaip pasielgtų kiekvienas tėvas, jei pastebėtų, kad su jų atžala vyksta kažkas negero, – nuvedė mane pas gydytoją. Su juo pasikalbėjome apie tai, ką aš valgau ir kiek fiziškai aktyvi esu. Jis padarė kelis testus ir pasakė, kad man viskas gerai. Pasak jo, turiu truputį antsvorio, tačiau jis dėl jo nesijaudina, nes esu sveika. Taigi, dėl to ir neskaičiuosiu savo KMI – nes gydytojas, žmogus, kuris aštuonerius metus mokėsi apie vaikų sveikatą, pasakė, kad mano svoris ir ūgis atitinka normas.

Aš dar tik pradedu mylėti savo kūną taip, kaip turėčiau, ir neleisiu pasenusiai skaičiavimo sistemai ir vidurinės mokyklos mokytojui sakyti man, kad esu nutukusi, nes nesu. Mano KMI yra ne jūsų reikalas, nes mano kūnas ir KMI yra tobuli ir gražūs tokie, kokie yra.“

Kaip DELFI jau rašė anksčiau, ekspertai jau kurį laiką abejoja KMI kaip sveikatos rodikliu, nes jame nedaroma skirtumo tarp raumenų ir riebalų masės. Vadovaujantis tokiu skaičiavimui, itin daug raumenų turintys atletai gali būti pripažinti nutukusiais.

Mindi Embry, merginos mama, sakė „ABC News“, kad didžiuojasi savo dukra. „Mes tikrai didžiuojamės, kad ji išdrįso užstoti tai, kuo tiki, – sakė mama. – Ji turi ypatingą dovaną. Ji yra stipri. Ji yra galinga. Ji sveikai maitinasi ir yra aktyvi.“

Pasak mamos, jos beisbolą žaidžianti dukra pastebėjusi neteisybę, visuomet norėdavo ją ištaisyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)