„Norėjau, kad dukra būtų apsirengusi skoningai, todėl suknelė beveik neleidžia parodyti nuogo kūno“, – pasakojo K. Morris. Vis dėlto, trumpos palaidinės ir ilgo sijono derinys, matyt, parodė daugiau, nei atrodė K. Morris, nes, pasak „ABC 12“, mokyklos vadovybė šį variantą atmetė kaip netinkamą šventei – tarp viršutinės suknelės dalies ir sijono yra nedidelis tarpas, apnuoginantis dalį pilvo.

K. Morris už suknelę sumokėjo 500 dolerių, nes išleistuvės turėjo būti paskutinė šventė, kur dukra galės apsivilkti vakarinę suknelę, ir mama norėjo, kad ji būtų įsimintina. Ji pasiskundė mokyklos „Flint Southwestern Academy“ direktoriui dėl mokyklos sprendimo ir administracija sutiko dar kartą peržiūrėti suknelės tinkamumą šventei.

Yahoo.com pasidalijo suknelės nuotrauka ir savo feisbuko paskyroje.

Aprašyta mokykla – ne vienintelė institucija, kuri prašo savo mokinių parodyti pasirinktus aprangos variantus, rašo yahoo.com.

Pavyzdžiui, šventinės aprangos kodas katalikiškoje Delone gimnazijoje Pensilvanijoje nurodo, kad „suknelė negali būti per trumpa, su gilia iškirpte, atidengti per daug nuogo kūno prie diafragmos ar kitaip netinkamai atvira.“ Taip pat patikslinama, kad svečias turi būti apsirengęs „vakariniais drabužiais pagal lytį“ ir kad bet koks šių punktų pažeidimas gali lemti, kad šventės dalyvis bus sustabdytas prie durų.

Konektikute, kitoje mokykloje, išleistuvių aprangos žiuri taip pat sprendė, ar mokinių drabužių stilius tinkamas šventei. 7 moterų komisija iš Sheltono gimnazijos darbuotojų peržvelgė 109 aprangos variantus ir 32 iš jų buvo uždrausti dėvėti. Dauguma tėvų, tokių kaip K. Morris, buvo nepatenkinti, nes mokinių drabužiams išleido daug pinigų.

Vis dėlto, viena mokykla Teksase išvengė šios bėdos, paprašiusi mokinių atsiųsti drabužių nuotraukas el.paštu, kol jie dar jų neįsigijo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)