Pasak parodą atvėrusios švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės, moksleivių kūryba suteikia mūsų kasdienybei grožio ir gėrio, rašoma pranešime spaudai.

„Ši paroda – tai nuostabi muzikos ir vaizduojamojo meno pynė. Džiugina jaunimo kūrybiškumas, iš kurio gimsta gražiausi meno darbai, – sako švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė. – Turime labai daug talentingų mokinių – piešiančių, šokančių, dainuojančių, šalia jų visada yra mokytojai, padedantys išryškinti jų talentą, patariantys, drąsinantys savo patirtimi. Dėkoju mokiniams ir jų darbų vadovams. Tikiu, kad augant šiems talentingiems vaikams kartu su jais gražės ir stiprės mūsų Tėvynė“.

Konkurso tikslas – populiarinti Lietuvos moksleivių dainų švenčių tradicijas ir istoriją, ugdyti mokinių pilietiškumą ir kultūrinę savimonę, puoselėti mokinių kūrybinius ir meninius gebėjimus. Jame dalyvavo iš viso 675 tapybos, grafikos, piešimo, skulptūros, keramikos, fotografijos ir dizaino kūriniai.

Mokinių kūryboje susipynusi dailė, muzika ir šokis, darbuose atsispindi Lietuvos gamta, istorija, etnografinis paveldas.

Parodoje eksponuojami vertinimo komisijos atrinkti paveikslai ir keramikos darbai. Juos galima pamatyti Seimo I rūmuose (įėjimas nuo M. Mažvydo bibliotekos pusės) liepos 4-5 ir liepos 7-8 dienomis nuo 10:00 iki 15:00 val. (įėjimas laisvas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją