Lietuvos mokyklų žaidynes remiančio ir palaikančio prekybos tinklo „Maxima“ patarimas sportuojančių vaikų tėvams – išlydėdami savo moksleivį į mokyklą, pasirūpinkite ir jo mityba. Puikus būdas tai padaryti – priešpiečių dėžutės. Štai keletas patarimų, kaip paruošti vaikams patrauklias ir naudingas priešpiečių dėžutes.

Maistas: „Maxima“ technologė Olga Medveckaja vadovaudamasi maisto derinimo principais pataria, kad dėžutės turinį turėtų sudaryti skanūs, vaikui patrauklūs, netgi žaismingi ir, be abejo maistingi, užkandžiai. Tai – vaisiai ir daržovės, geriausia – sezoninės. Taip pat sotus sumuštinis ar suktinukas su kumpiu, sūriu, lašiša ar vištienos gabalėliu. Pridėkite agurką, mažų vyšninių pomidoriukų, morkyčių. Į suktinuką galite įvynioti ir salotos lapą. Paįvairinimui vietoj sviesto galite naudoti tepamą sūrelį ar varškę, rinktis grūdėtą duoną.

Gėrimas: tai gali būti vanduo, kartais pagardintas medaus ar uogienės šaukšteliu, kartais – maža sulčių pakuotė ar geriamojo jogurto buteliukas.

Desertas: „Maxima“ technologės rekomendacija ruošiant priešpiečių dėžutę – „neperspausti“, stengiantis sudėti vien tik itin sveiką maistą. Pasak jos, vaikai mėgsta saldėsius, todėl jeigu tėvai į priešpiečių dėžutę suruoš vien prėską maistą ir vandenį, jis paprasčiausiai gali būti nesuvalgytas. Puikiausiai tiks švieži ar džiovinti vaisiai ar keli avižiniai sausainiai, vyresniems – riešutai, kartais juodojo šokolado gabalėlis ar šokoladinis sūrelis.

Formelės: pasitelkus pjaustymo formeles, sumuštinukai pavirs boružėmis, plaštakėmis ar kitais gyvūnais. Juos paruošti užtruksite keliomis minutėmis ilgiau, bet sveikų sumuštinukų su spalvingomis daržovėmis mažieji suvalgys daugiau.

Populiariausieji: varškės sūreliai – vienas vaikų mėgstamiausių skanumynų, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. Taip pat grūdėta ir kitokios varškės, jogurto ir vaisių gėrimai, mažos sulčių pakuotės, įvairiausi vaisiai ir supjaustytų vaisių asorti dėžutės.

Dėžutės: parduotuvėse galima rasti įvairiausių priešpiečių dėžučių, vien „Maxima“ parduotuvėse jų – bent 14 rūšių, pavyzdžiui, su mylimiausiais mažųjų herojais: transformeriais, princesėmis ir kitais herojais. Yra ir specialių dėžučių obuoliams, bananams, citrusiniams vaisiams, kurios garantuos, kad vaisiai nepraras patrauklios išvaizdos, kuri vaikams tokia svarbi.

Trumpai:
• Naudokite maistingiausias – sezonines gėrybes;
• Sukurkite spalvingus užkandžius – tokius valgyti norisi labiau;
• Parinkite maistingesnius saldumynus;
• Būkite kūrybingi – sveikus ir smagius įvairių formų sumuštinukus valgyti yra skaniau;
• Užkandžius „apgyvendinkite“ priešpiečių dėžutėse – jos padės išsaugoti maistines ir vaizdines savybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją