Pirmąją savaitės dieną per didžiąją pertrauką penktokams organizavome akciją „Apeik aplink mokyklą“. Pasirodo, kad tam reikia daugiau nei 600 žingsnių. Antrąją judriosios savaitės dieną per didžiąją pertrauką gimnazijos kiemelyje Karina Petrovskytė (4b) mažus ir didelius subūrė į bendrą šokį. „Pajudėk, pakrutėk, sveikai gyventi norėk!“ – šokio žingsnelių mokė Agnė Apanavičiūtė, 4a klasės mokinė. Pajudėti norinčiųjų netrūko. Tikslas – atkreipti gimnazijos bendruomenės dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, skatinti mokinius aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo.

Tačiau linksmoji mankšta dar nebuvo viskas, kas vyko tądien. Judriosios pertraukos metu sporto salėje vyko ir baudų metimo konkursas. Pasivaržyti susirinko neabejingi krepšiniui (gaila, kad tik vaikinai). Susikaupti sekėsi ne visiems vienodai – nusivylimo aimanas keitė susižavėjimo šūksniai. Konkursą laimėjo abiturientas Gintautas Jurgelevičius, iš eilės pataikęs net 11 baudų metimų, o prizininkais tapo Ridas Mikalauskas ir Tomas Stankevičius.

Trečia diena skirta pajusti judėjimo galią. Totoriškių ežero pakrantėje vyko rajono mokinių Europos judriosios savaitės bėgimas, kuriame dalyvavo ir mūsų gimnazijos bėgikai. Bėgti buvo nelengva, tačiau gera nuotaika ir bendrumo jausmas kompensavo visus nepatogumus.

Europos judrioji savaitė baigėsi. Tikimės, kad organizuoti renginiai turės atgarsių ateityje ir pasieks kitus žmones, o sportuojančiųjų gretas papildys nauji nariai. Mūsų didžiausias turtas – sveikata, o norint palaikyti gerą savijautą būtina judėti. Tad pradėkime jau šiandien!