Klausimą, kurio atsakymas rūpi kiekvienam tėveliui ir mokytojui, uždavė „Parkway“ mokyklų susivienijimas Sent Luise. Pirmąją naujų mokslo metų dieną (kai kuriose JAV mokyklose nauji mokslo metai prasideda dar rugpjūtį) jie paprašė vaikų su kreida parašyti atsakymus ant lentos. Jos viršuje buvo vienas klausimas: „Ko jūs viliatės?“

Kaip rašo „The Washington Post“, tikriausiai kaip daug kas ir įsivaizduoja, tarp atsakymų nebuvo išsakyta vilčių laikyti daug standartizuotų testų ar praleisti daug valandų atliekant namų darbus.

Štai atviri mokinių atsakymai, kuriuos galima pamatyti vaizdo įraše: puikiai praleisti metus; būti laimingam; smagiai praleisti laiką; būti įtrauktam; susirasti naujų draugų; patikti žmonėms, mokytojams; kad gerai sektųsi; mokykloje jaustis kaip namuose; kad būtų smagu ar sektųsi.

Įdomu tai, kad savo atsakymus ant lentos surašė ir mokytojai – jų žodžiai leidžia tikėtis, kad mokiniams savo norus šiemet įgyvendinti pavyks. Tarp mokytojų atsakymų – ne noras, kad mokiniai gautų geriausius pažymius, o siekis, kad jie jaustųsi gerai: kad vaikai žinotų, kad viskas yra įmanoma; „tikiuosi, mokiniai žino, kaip juos vertiname“; „tikiuosi, pasilinksminsite“; „kiekviena diena – kaip tuščia drobė, nuspalvink ją“.

Anglišką filmuką galite pamatyti žemiau, juo feisbuke pasidalijo daugiau nei 46 tūkst. žmonių:

Mokiniai ir mokytojai, klausiame Jūsų – o ko iš šių metų tikitės jūs? Atsakymus kviečiame rašyti žemiau:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją