Mergina apie incidentą Pietų Karolinos valstijoje esančioje mokykloje feisbuke parašė spalio 27 d. Savo pasisakyme mergina teigia, kad mokyklos administratoriui pamačius, kaip ji apsirengusi, merginai buvo pasakyta: „Tavo sijonas per trumpas. Turi eiti nusižengusiųjų klasę (taikomas auklėjimo metodas, kai moksleivis vietoj pamokų su kitais nusižengusiaisiais turi eiti į jiems skirtą klasę – DELFI) ir tada eiti namo.“

Moksleivių prezidentė Carey Burgess „Huffington Post“ sakė, kad savo aprangą pasirinko, norėdama atitikti „profesinės išvaizdos“ reikalavimus, atlikdama pristatymą specialios pamokos, skirtos norintiems tapti mokytoju, metu.

Savo feisbuko įraše mokinė sakė, kad susijaudino išgirdusi administratoriaus komentarą ir paliepimą eiti namo persirengti.

„Galbūt aš klystu. Galbūt mūsų visuomenė dar nėra taip pažengusi, kad galėtų susitaikyti matydama 3 colius mano šlaunų. Tai patriarchalinė visuomenė ir aš esu moteris. Turiu būti savo vietoje arba galiu padaryti ką nors tokio, kas taip retai pastebima Boforto mokykloje – mokytis“, – save feisbuko įraše ironizavo mergina. Ji sarkastiškai pastebėjo, kad ši patirtis ją išgelbėjo nuo įklimpimo į narkotikus ir striptizo klubų.

„Taip, aš esu moteris. Moteris, kuri turi šlaunis, užpakalį ir smegenis. Aš didesnė už Boforto mokyklą. Mes visi esame. Vietoj to, kad jaudintųsi dėl mano sijono, Boforto mokyla turėtų atkreipti dėmesį į savo nekompeteteingus darbuotojus ir seksistus vadovus“, – rašė Carey Burgess.

Kviečiame Jus diskutuoti kartu – pasidalinkite savo nuomonėmis, mintimis apie mokyklą, mokymosi procesus, džiaugsmus ir problemas el.paštu lmz@delfi.lt. Daugiau naujienų apie mokyklas galite rasti adresu www.delfi.lt/lmz arba feisbuko puslapyje „Lietuvos mokyklų žaidynės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)