Akcija įvyks prie gyvybės vagonėlių, įsikūrusių Vilniaus savivaldybei priklausančios įmonės „Grinda“ gyvūnų globos namų teritorijoje. Jau metus LGGD Vilniaus skyriaus savanoriai prižiūri, maitina, sterilizuoja po karantino laikotarpio perimtus gyvūnus, ieško jiems naujų šeimininkų. Dauguma šių gyvūnų patyrė žmogaus išdavystę ir nebereikalingi tiesiog išmesti į gatvę arba atiduoti į Vilniaus gyvūnų globos namus. Jų sužeistos širdutės, kartą patyrusios žmogaus nemeilę, trokšta globos, saugių ir šiltų namų. Vilniečiai kviečiami uždegti vilties žvakutę kaip tylų pritarimo ženklą, kad nuskriaustais gyvūnai turi pasirūpinti žmonės.

„Dauguma beglobių gyvūnų, lygiai taip pat kaip ir gyvenantys namuose, trokšta žmogaus meilės, švelnumo, šilumos. Galų gale, jie taip pat nori valgyti. Niekas kitas, o žmonių atsainumas, abejingumas ir aplaidumas žudo silpniausius mūsų draugus,“ – teigia akcijos organizatorė Danutė Navickienė, LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė.

Rūta Rimšelienė, garsi avalynės dizainerė, viena iš gyvybės vagonėlių iniciatorė, yra įsitikinusi, kad skatindami rūpintis ir tapti atsakingais už beglobius gyvūnus, kartu mokome užjausti žmogų, jam padėti: „Gyvybės vagonėliai“, – paskutinė ir vienintelė beglobių gyvūnų viltis.

Pasiaukojantis ir finansiškai neatlyginamas savanorių ir prijaučiančių žmonių darbas kas mėnesį nuo beprasmės mirties gelbsti vis daugiau šunelių ir kačiukų, surandame jiems saugius ir nuolatinius namus“.

Per vienerius metus nuo gyvybės vagonėlių įkūrimo LGGD Vilniaus skyriaus nariai, perėmę iš Vilniaus gyvūnų globos namų, nuo eutanazijos išgelbėjo 607 keturkojus. Visuomenės aukos lėšos padėjo išgydyti ir grąžinti pilnavertį gyvenimą 236 keturkojams. Naujus namus surado 464 gyvybės vagonėlių globotiniai. Buvo socializuoti, išgydyti nuo streso, badavimo padarinių ir bailumo 51 ypatingai nuo žmonių žiaurumo nukentėję keturkojai.

Siųsk įspūdžius ir nuotraukas iš šio renginio el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt