„Mintis nėra nauja, – sako Gražina Zabarauskaitė, Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centro direktorė. – Kai lauke šilta, norisi platesnės erdvės. Kino po atviru dangumi idėja realizuojama visame pasaulyje ir yra labai populiari. Daugiausia sunkumų beruošiant projektą sukėlė nemokamų ar iš dalies mokamų filmų ir aparatūros paieška. Bet mūsų naujo darbuotojo, Rimanto Giedraičio, kuris labai domisi kinu ir turi daug naudingų kontaktų, dėka pavyko. Taipogi ieškome galimybių šalia lietuviškų filmų pristatyti lenkų filmų klasiką, nes ji vertinga, bet, deja, mažai žinoma“.

Vasaros kino projekto programa yra išties įspūdinga. Be kino juostų rodymo vyks susitikimai su Lietuvos kino ir teatro režisieriais bei aktoriais. Bus rodoma unikali Lietuvos kino studijoje sukurtų kino filmų plakatų paroda. Šalčininkų kultūros centro foje bus eksponuojamas dar veikiantis juostinis 16 mmkino projektorius. Organizatoriai planuoja su savo projektu pasiekti ir atokesnes Šalčininkų rajono vietoves – visur, kur bus bent menkiausios techninės galimybės. Bet ir tai ne viskas, nes vyksta derybos su Rusijos Federacijos atstovais dėlsenų rusų filmų, kuriuos irgi norima parodyti kino vasaros metu.

Tikslinę projekto grupę sudaro ne tik kino mylėtojai, bet, visų pirma, vaikai ir jaunimas. Projekto vadovas Rimantas Giedraitis sako, kad ypač daug dėmėsio bus skirta vaikams ir jaunimui, nes ne kiekvienas vaikas vasarą gali praleisti prie jūros, tad šiuo būdu tikimasi išspręsti vaikų užimtumo klausimą. Be to projektas skatins mokytis lietuvių kalbos, pažinti vertingą ir intelektualų kiną bei įvairių tautų kultūrą. Vaikams bus organizuojamas piešinių konkursas „Mylimiausias pasakų herojus“. 

Kino vasaros Šalčininkuose pradžia jau greit. Kviečiame dalyvauti!

Ruošiatės į šią šventę? Norite pasidalinti jos įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (nuotraukos pavadinime nurodykite renginio vietą ir pavadinimą bei Jūsų vardą be lietuviškų raidžių)! Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.