„Saulės žiedo“ dienomis Šiaulių miesto gyventojus ir svečius džiugins ne tik folkloro muzikos garsai ir margaspalviai šokiai, bet ir plati kitų renginių programa, kurioje - įvairūs žaidimai, parodos, amatų bei kulinarinio paveldo mugės, susitikimai, vakaronės. 

„Pagrindinė renginio koncepcija susijusi su žaidimu. Žaidžiantis žmogus - kuriantis žmogus“, - teigia festivalio-konkurso direktorė Rūta Stankuvienė, linkėdama visiems pajausti šventę ir būti ne tik žiūrovais, bet ir tikrais jos dalyviais. Renginio organizatoriai siūlo žaisti akimis, stebėti ir taip nejučia įsitraukti į žaidimą.

Renginio centras – Šiaulių bulvaras, kuriame iš berželių nupinti kojūkinkai jau laukia renginio dalyvių ir svečių. Dvidešimt lėlių - žmonių skulptūrų puošė miesto pėsčiųjų bulvarą ir stebina praeivius. Floristų išmoningumas dar atsiskleis ir pagrindinėje festivalio scenoje, kurią papuoš gėlės ir „Šokančio žmogaus“ figūros.

Tarptautiniam folkloro festivaliui „Saulės žiedas“ floristines kompozicijas kuria ir sumanymus įgyvendina Šiaulių universiteto Menų fakulteto studentės Dovilė Bielozarevičiūtė, Kristina Šaudinytė, Justė Michailovskaja, Marina Gvozdiova, Jorūnė Jakubelskaitė, o joms vadovauja dėstytoja Vilma Busilaitė. Įspūdingiems kūriniams medžiagą padėjo surinkti VĮ Šiaulių miškų urėdija. Beržų šakos buvo genamos atsargiai ir kruopščiai, o vėliau kūriniai tvirtinami viela. Organizatoriai mano, kad žmogeliukai gyvenimą pratęs ir kitąmet Šiauliuose vyksiančiose TAFISA žaidynėse.

Į garsų ir spalvų jūrą įsilies ir gyvų augalų kilimas „775 Saulės miesto žiedų“, kuris bus nutiestas  Šiaulių bulvare. Gėlėmis floristes aprūpins Šiaulių universiteto Botanikos sodas ir Šiaulių apželdinimo trestas. Pagrindinė kilimo spalva bus geltona – susijusi su Šiauliais – Saulės miestu. Floristai sako, kad į kilimą suguls šiuo metu žydinčios ir greitai nevystančios gėlės, kad jos galėtų džiuginti šiauliečius ir miesto svečius kuo ilgiau.

Pagrindinis šventės organizatorius – Baltų centras, tad baltiškosios tradicijos puoselėjamos ir pristatomos „Saulės žiedo“ parodose, kulinarinio paveldo mugėse, žaidimų programose. Šachmatų mėgėjų laukia išbandymas simultane su Europos čempione Viktorija Čmilyte.

Svečiams parengtos ekskursijos po Šiaulius ir regioną, ištvermingųjų laukia šventinis bėgimas, smagurių - kulinarinio paveldo patiekalų ragavimas... Tad visas penkias šventės dienas reikia būti Šiauliuose ir ragauti, liesti, žaisti, žiūrėti ir klausysis smagių ir įspūdingų dalyvių pasirodymų, kurie bus vainikuoti „Grand Prix“ laimėtojo paskelbimu.

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (nuotraukos pavadinime nurodykite renginio vietą ir pavadinimą bei Jūsų vardą be lietuviškų raidžių)! Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.