Prie šios gražios šventės minėjimo prisideda ir Rokiškio miestelis. Rokiškio „Muziejaus nakties“ renginio pavadinimas šiais metais „Dvaro romantika“.

Ši diena taip pat skirta Rokiškio dvaro rūmų 210 metų jubiliejui. Jis bus minimas gegužės 20-ąją. Jau antrus metus iš eilės Rokiškis organizuoja šį gražų, etnografija pulsuojantį renginį. Šiemet jis bus kur kas įdomesnis, lyginant su praėjusiais metais, nes renginio organizatoriai suplanavo šiais metais muziejų dieną sujungti su „Poezijos pavasariu 2011“.

Poetų žodžius deklamuos ir savo kūrybą pristatys jaunieji skaitovai. Vieni iš jų - Rokiškio Juozo Tūbelio gimnazijos abiturientai. Jų eilėraščiai atspindės šio Lietuvos krašto rokiškiečiams būdingą aukštaičių tarmę.

Taigi šias ir kitas eilės bus galima prisijungti jau 15 val. Poeziją skambės Rokiškio Krašto muziejuje. Po tokių eilių žiūrovai jau dieną prisilies prie miestelio etnokultūros, o vakaro laukti su pakilia ir šventiška nuotaika. „Muziejaus nakties“ renginio pradžia 19 val. 

Kviečiu apsilankyti ir kitų miestų žmones. O ypač raginčiau tuos, kurių mieste jau nuaidėjo ši graži šventė. Juk geros nuotaikos, nuostabių akimirkų ir linksmų prisiminimų niekada nebus per daug.