Panevėžio miesto visuomenės sveikatos biuras pirmą kartą kviečia panevėžiečius į „Šeimų mokyklą“, kurioje gydytojai, psichologai, kinezeterapeutai, visuomenės sveikatos stiprinimo specialistai ves paskaitas, praktinius užsiėmimus aktualius vaikelį planuojančioms, jo besilaukiančioms, jau auginančioms poroms.

Sužinosite, kaip teisingai maitintis nėštumo metu, apie nėščiosios bei kūdikio burnos priežiūrą, ar namuose įmanoma sukurti saugią aplinką kūdikiui, vaikui, vesime diskusijas apie skiepų būtinybę, vegetarišką, veganišką mitybą besilaukiant. Praktinių užsiėmimų metu galėsite pajudėti, išmokti suteikti pirmąją pagalbą mažiesiems, o psichologė apvalaus stalo grupės terapijos metu patars, kaip užgriuvus naujiems iššūkiams nepamiršti savęs ir nepasimesti tarp gausybės naujų minčių, emocijų.

Į Panevėžio visuomenės sveikatos biuro „Šeimų mokyklos“ organizuojamas nemokamas paskaitas ar į visą paskaitų/praktinių užsiėmimų ciklą galima registruotis tel. 8 684 22 891 arba elektroniniu paštu linetta.z@gmail.com.

Paskaitų tvarkaraštis vasario mėnesiui:

1. „Skiepai: ar skiepytis būtina?“ Vasario 11 d. 14 val. (Visuomenės sveikatos biuras, Respublikos g. 68). Bendrosios praktikos gydytoja L. Kurlavičienė supažindins su vaikų skiepų kalendoriumi, kalbės apie tai kodėl ne/reikia skiepytis, vakcinų ne/veiksmingumą, ar geriau skiepytis ar persirgti natūraliu būdu, galimas ligų komplikacijas ir skiepų antipropagandą;

2. „Saugios kūdikių ir vaikų aplinkos kūrimas“. Vasario 17 d. 16.00 val. (Panevėžio miesto poliklinika, Nemuno g. 75). Lektorė – visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė L. Jonėnienė. Paskaitos metu ji aptars dažniausiai vaiką ištinkančios nelaimės namuose, patars kaip apsisaugoti nuo nelaimingų atsitikimų, kalbės apie nelaimingus atsitikimus kieme, saugos priemones tokioms nelaimėms išvengti, per paskaitą mokys suteikti pirmąją pagalbą užspringus, nudegus kūdikiui;

3. Nėščiųjų mankšta – praktinis užsiėmimas. Laikas ir data tikslinama. (Reabilitacijos ir sveikatingumo centras „Kipu“, M. Tiškevičiaus g.11). Patyrę kinezeterapeutai mokys, kaip taisyklingai atlikti mankštą nepakenkiant savo sveikatai. Nėščiųjų mankšta neleis suglebti raumenims, pakels nuotaiką, padės išvengti arba sumažinti nugaros skausmą bei vaisių geriau aprūpins deguonimi.