Formų, spalvų ir faktūrų žaismas lyg dėlionė įtraukia žiūrovą. Smulkiausių detalių, lyg slaptų kodų ieškojimas menininkių paveiksluose, padaro šią parodą lyg nuotykį, kuris, sukant ratus parodų salėje, vis apauga ir poezija ir istorijomis ir nematytais grafiniais dariniais. Vis labiau ir labiau.

Eglė Ruibytė, Milda Dainovskytė – fotografikos paroda „Žemė“

Galerija „Oslo namai – meno erdvė“, Mindaugo g. 27, Vilniuje
Nuo birželio 18–os dienos
Parodos atidarymas birželio 18 d., ketvirtadienį , 18 val.

Eglė Ruibytė
Milda Dainovskytė

ŽEMĖ

„Žemė“ – tai paroda, apjungianti dviejų jaunų kūrėjų žvilgsnius į savas ir svetimas teritorijas. Tai tampa geografinės kaitos interpretacijomis.

Parodoje eksponuojami naujausi menininkių darbai.

Vaikystėje žaisdavome „Žemę“ kai, norint praplėsti savo smėlyje nubrėžtas teritorijas, į žemę reikėdavo mesti peilį ir taip atsiriekti teritorijos gabalą.

Visai kaip ir šis žaidimas, žodis „žemė“ savyje talpina dvi skirtingas reikšmes – vieną labiau asmeninę, o kitą labai globalią. Tad šioje parodoje ir surandame šias skirtingas žiūros perspektyvas, kai savitas Eglės Ruibytės geopolitinis tyrimas pereina į žemiškas, vietines Mildos Dainovskytės patirtis.

Skirtingos lokacijų padėtys ir situacijos inspiruoja autores analizėms. Lyg žemės drebėjimo paveikti, susidubliavę pasaulio šalių siluetai išjudina betono šiukšles.

Eglė Ruibytė (g. 1990 m. gyvena ir kuria Vilniuje) ir Milda Dainovskytė (g. 1989 m. gyvena ir kuria Vilniuje) baigė bakalauro ir magistrantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje, grafikos katedroje. Eglė dominisi geografiniais fenomenais, ieško nesutapimų tarp vietų ir žemėlapių, analizuoja ribos metafiziką.

Milda ieško specifinių, energetiškai paveikių vietų ir jų artefaktų kasdienybės pakraščiuose. Bevardžiai objektai tampa asmeninių išgyvenimų ženklais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją