Tiek Europoje, tiek ir Lietuvoje jaunimo verslo iniciatyvos nėra naujiena. Mūsų šalies moksleiviai jau nuo 1993 metų sėkmingai kuria bendroves pagal „Junior Achievement MMB“ (Mokomųjų mokinių bendrovių) programą.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Vilijos Adaškevičienės, Lietuvos jaunimas, kartu su savo idėjomis bei jau sukurtais produktais, gana dažnai tampa lyderiais Europoje, kas parodo puikų mūsų mokinių pasirengimą, jų kūrybiškumą, savarankiškumą bei atsakomybės jausmą. Tokie projektai suteikia praktinių gebėjimų kurti, mąstyti, veikti čia ir dabar. Šios programos dalyviai turi galimybę išbandyti savo jėgas skirtingose srityse ir atrasti tai, kas yra arčiausiai jų širdies. Galiausiai, tai padeda užmegzti santykius su sėkmingais verslininkais, organizacijų vadovais, kurie yra visuomet pasiruošę ištiesti pagalbos ranką pradedančiajam verslininkui. Pašnekovė teigia, jog tai yra lyg XXI amžiaus mokykla, kuri kuria ir plėtoja bendravimo, bendradarbiavimo, mokymosi kartu ir vieniems iš kitų kultūrą.

Ne paslaptis, kad modernėjanti visuomenė vienaip ar kitaip daro įtaką visoms gyvenimo sritims, tad verslas – ne išimtis. Juk būtų keista, jeigu viena iš nepastoviausių ir greičiausiai besikeičiančių industrijų vieną dieną tiesiog sustotų vietoje – nustotų derintis prie rinkos pokyčių, klientų poreikių. Todėl inovatyvumas bei kūrybiškumas yra vienos iš svarbiausių sąlygų šiuolaikiniame versle. Tiesa, nuo galybės skirtingų žodžio „inovacija“ apibūdinimų kartais pasidaro visiškai nebeaišku nei kas tai yra, nei kam to reikia, tad šią sąvoką kiekvienas verslininkas turėtų atrasti individualiai. Vieniems tai emocija, kitiems – nauji techniniai sprendimai, o dar kitiems tai gali būti kūrybiškas žvilgsnis į tai, kas jau pasidarė per sena. Darosi įdomu, kokiomis inovacijomis savo idėjas puošia mūsų moksleiviai.

Šių metų Tarptautinė MMB mugė „Inovatyvus verslas 2017“ sukvietė net 50 mokomųjų mokinių bendrovių iš Austrijos, Danijos, Italijos, Latvijos, Estijos, Prancūzijos, Švedijos, Norvegijos, Turkijos, Didžiosios Britanijos ir, žinoma, Lietuvos. Pasidomėjus, kuo Kaunas išsiskiria iš kitų Lietuvos miestų, renginio organizatorė Rasa Valaitytė neslepia, jog šiame mieste veikia viena aktyviausių „Junior Achievement“ mokytojų bendruomenė, o Kauno mokyklos buvo ne kartą pripažintos versliausiomis Lietuvoje bei Europoje.

„Kaunas gyvena technologijų, inovacijų bei verslumo dvasia - norime, kad ir mūsų svečiai, moksleiviai iš įvairių Europos mokyklų, taip pat užsikrėstų šiuo verslumo virusu, leisiančiu sukurti produktą ar paslaugą, kurie ateityje atneštų pridėtinę vertę bendram visuomenės gerbūviui.“ - organizatorė Rasa atskleidžia, kodėl būtent Kaune antrus metus iš eilės yra rengiama ši mugė. Atrodo, Kauną netrukus galėsime vadinti jaunimo verslumo sostine.

Kauno miesto savivaldybės atstovė, ir renginio organizatorė mugėje dalyvausiantiems moksleiviams linki būti drąsiems ir ryžtingai įtikinti komisijos narius, jog esate patys geriausi.

O norinčius susipažinti su jaunimo verslumo iniciatyvomis iš arčiau, kviečiame kovo 23 dieną apsilankyti PLC Mega (prie akvariumo). Renginio metu turėsite galimybę ne tik išgirsti moksleivių verslo idėjas, bet galėsite ir balsuoti už labiausiai patikusias bendroves internetu.

Renginio programa:

10:30 – 11:00 – mugės atidarymas
11:00 – 13:30 – inovatyvių verslo idėjų pristatymai (Pitch)
11:00 – 17:00 – mokomųjų mokinių bendrovių stendų sesija.
Ieškote originalios dovanos draugui? O gal gerų emocijų ir motyvacijos? IKI SUSITIKIMO!