Tai trimetė mokykla, todėl gali įstoti visi moksleiviai, baigę aštuonias klases. Atostogų metu (pavasarį, vasarą, rudenį ir žiemą) vyksta stovyklos – ekspedicijos. Kiekvienais metais stengiamasi aplankyti dar nepažintą Lietuvos kampelį, pabendrauti su įdomiais žmonėmis bei patirti nuotykių.
Ateinančią vasarą netgi planuojama išvyka už Lietuvos ribų. Tai puiki galimybė moksleiviams atlikti lauko tyrimus, pagyventi įdomiomis sąlygomis kuomet tave supa tik gamta, pabuvoti teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose, pavakaroti laužo šviesoje.

Labiausiai nepamirštamos būna vasaros stovyklos, kuomet stovyklavietė būna užkrauta palapinėmis, o po ją "šmirinėja" žingeidžios jaunos asmenybės. Vasarą įgytos žinios taikomos praktiškai, vyksta neišdildomas naktinis žygis, maistas skanaujamas iš bendro puodo, dar nenuimtas nuo laužo, linksminamasi vakaronėse, skamba dainos ir "liejasi" kūryba. Ir dar daug visko kas yra neaprašoma, ką būtina patirti, kad išliktų ilgam.

Mokslas JGM yra nemokamas, kiekvienas narys susimoka tik simbolinį nario mokestį išlaidoms padengti (stovyklaviečių nuoma, buitinės ir kanceliarinės prekės, inventoriaus nuoma ir kt.).

Visų ekspedicijų metu su moksleiviais bendrauja žymūs geografai ir keliautojai, ekologai, LEU katedrų dėstytojai, mokslininkai, Lietuvos hidrometvaldybos, Lietuvos geografijos ir geologijos instituto darbuotojai taip pat ir LEU universiteto studentai, visada pasiryžę padėti ir taip pat norintys tobulėti.

JGM nariai – tai moksleiviai iš visos Lietuvos, visi žingeidūs ir drąsūs, visi – trokštantys tobulėti.

Mes laukiame tavęs! www.jgm.lt

Geografijos mylėtoja – Miglė