Ateinu labai patenkintas savo puikiu sumanymu į „Susisiekimo paslaugų“ kioską, pateikiu automobilio registracijos liudijimą, savo dokumentus, nurodau telefono numerį, elektroninį paštą, duodu sutikimą tikrinti visus duomenis visuose įmanomuose registruose, gaunu leidimą, lekiu statyti savo automobilio.

Toliau laukia vis įdomesni reikalai. Sagos pirma dalis – „Netflix“ filmuojamas filmas. Apie filmo filmavimą sužinau iš jūsų portalo jau filmavimo dieną, „Susisiekimo paslaugos“ turi visus kontaktus, kuriuos įmanoma, įskaitant gyvenamąją vietą, bet informuoti nesitelkia. Žodžiu, aš ir kaimynai gavome baudas, nes kažkas sugalvojo užsidirbti iš filmavimo pinigus, mūsų net nesistengė informuoti ir nusprendė užsidirbti dar kartą išrašę baudas. Sakote, to gana? Ne, čia laukia įdomiausia istorijos dalis – leidimą turi, bet neturi.

Pastačius ten automobilį, kur nesiautėja filmuotojai, jau galvojau, kad galima atsipūsti, bet ne, špyga taukuota, gavome antrą baudą. Pasirodo, už tai, kad mašina išsikiša už stovėjimo vietos, apibrėžtos kelio ženklinimu ir į mano teiginius, kad ji yra didelė ir niekaip aš negaliu sutalpinti 9 metrų ilgio automobilio – jiems nė motais, sako, statykite ten, kur leidžia ženklinimas. Galvojate istorijos pabaiga? Ogi ne.

Pastačius ten, kur kelio ženklinimas ir visi ženklai tai leidžia daryti, vėl gauname bauda už tą patį. Atrodytų, kaip sovietmečiu visų automobiliai turi būti vienodo ilgio, bet kažkodėl į automobilių dydžius norminančius dokumentus nuorodų nesiunčia. Panaudoti abi automobilio kvotas vienai mašinai jie atsisako, nes jau va šitoje vietoje automobiliai jau nebe skirstomi pagal juos kažkodėl(!) ir ilga mašina jiems pasidaro tokia pati kaip ir trumpa, kol tu to leidimo neįsigijai.

Ir kas šauniausia šioje situacijoje, paaiškinimo ką man daryti su antra automobilio puse jie nedavė (nors atsipjauti ir ant stogo „suštabeliuoti“ net nepasiūlė), pinigų už „neįgalų“ leidimą grąžinti nenori, vienu žodžiu, ačiū už pinigėlius, bet paslaugos tu negausi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.


Komentuoja „Susisiekimo paslaugų“ Komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė

Vietinė rinkliava renkama vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos sprendimu. Jame numatyta, kad rinkliava mokama už naudojimąsi mokamomis automobilių vietomis. Jei automobilis užima daugiau nei vieną automobilių stovėjimo vietą, turi sumokėti vietinę rinkliavą už visas užimamas vietas.

Aprašomu atveju automobilis užima daugiau nei vieną stovėjimo vietą, atsižvelgiant į tai ir buvo fiksuojami galimi rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimai. Kaip ir minėta laiške, gyventojas yra įsigijęs gyventojo leidimą, suteikiantį teisę statyti automobilį mokamojo vietoje, bet atsižvelgiant į tai, kad automobilis užima daugiau nei vieną vietą, gyventojui buvo pasiūlyta įsigyti ir antrąjį gyventojo leidimą arba mokėti rinkliavą už faktiškai stovimą laiką.