Nuotrauka, kurią pridedu prie laiško, padariau Vilniuje, pirmadienio rytą, kai mieste spūstys, visi skuba į darbus ar dar kur. Situacija: važiuoja sau žmogelis, ant kelių šuo, jo galva išlindusi pro langą, ši užstoja šoninio vaizdo veidrodėlį, šuo dar gi ryškiai užstoja ir lengvą vairo pasiekiamumą kaire ranka, tad tikėtina, kad šis kelių erelis ir vairuoja, ir bėgius junginėja tik dešine. Normalu? Man – ne.

Įsivaizduokite, kas nutiktų, jei šiam gyvūnų mylėtojui kelyje pasitaikytų kliūtis: priekyje važiuojantis automobilis greitai stabtelėtų ar tiesiog jis nesuvaldytų automobilio „įšokęs“ į netikėtai didelę duobę. Absurdas. Gyvūnėlių mylėtojai, prašau Jūsų, atsikvošėkite. Vairuoti ir žiūrėti su augintiniu televiziją, išsidrėbusi ant sofos svetainėje, ne tas pats.

Įdomu, ar pareigūnai nubaustų tokį vairuotoją... Pavyzdžiui, draudimo vairuojant naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis nepaisymas pažeidėjui gali atsieiti nuo 28 iki 86 eurų! Tik kad aš dabar abejoju, ar mobilusis rankoje, ar šuo ant kelių kelia didesnę grėsmę eismo dalyviams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI nurodė pareigūnai, KET numato gyvūnų vežimo taisykles: 26 skyriaus 206 punkte paaiškinama, kad „vairuotojas privalo pasirūpinti stovinčioje transporto priemonėje esančių gyvūnų augintinių saugumu ir užtikrinti, kad gyvūnai augintiniai būtų vežami tokiu būdu, kad netrukdytų vairuoti, nesusižalotų ir nesužeistų transporto priemonėje esančių eismo dalyvių, jeigu transporto priemonė būtų staigiai stabdoma.“

Bauda nepaisant šio punkto – įspėjimas arba nuo 5 iki 11 eurų.