Mūsų situacija – panaši į aprašytą viename DELFI straipsnyje. Gyvename Vilniuje, J. Basanavičiaus g., daugiabutyje. Jame vienas kaimynas terorizuoja namo gyventojus.

Man asmeniškai jis yra grasinęs užmušti, sulaužyti žandikaulį, išprievartauti mano žmoną ir 1 metų amžiaus dukrą.

Kieme rūkančius mano svečius (nors pats rūko bendroje laiptinėje) yra apmėtęs bulvėmis, apipylęs tiek šaltu, tiek ir verdančiu vandeniu, rūkančias kieme merginas yra už pakarpos išmetęs į gatvę.

Pastaruoju metu, kiek girdėjau, nuspardė veidrodėlius automobilių, kurie, pagal jo įsivaizduojamas taisykles, ne toje vietoje stovėjo.

Iš pradžių bandėme ignoruoti – nepadėjo. Vėliau kreipėmės dėl grasinimų, verdančio vandens ir įžeidimų į policiją. Policija apsiribojo prevenciniu pokalbiu, nenustatė, kad grasinimai bus įgyvendinti, tad tyrimas buvo nutrauktas.

Mums jie pasiūlė fiksuoti įrodymus, kreiptis civiline tvarka. Kaimynui – apie 50 metų, jis bedarbis, „užsikodavęs“, tad negeria, dienas leidžia namie.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrį, kurio atstovai paaiškino policija davė veiksmingiausią, vertingą patarimą – fiksuoti įrodymus.

„Jie nebūtinai gali būti pateikti civilinio teisės proceso metu – nesiliaujant grasinimams, terorizavimui ir turint jų įrodymų, Jums rašę asmenys dėl šių naujų faktų turi teisę pakartotinai kreiptis į policiją, kad būtų nustatyta ar nėra požymių nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 145 str.

Atrodytų, įrodymų surinkti nesunku, nes, kaip rašoma, gyventojas terorizuoja bene visus namo gyventojus, galinčius tapti liudytojais vienas kitam“, – nurodoma komentare.