Vieną vakarą aš su šeima nutarėme pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį. Buvo gana šiltas vakaras, pakili nuotaika. Todėl atvykę automobiliu į senamiesti, palikome jį mokamoje aikštelėje šalia Radvilų rūmų. Nutarėme apeiti ratuku. Iš anksto numatėme maršrutą: Vilniaus g., Gedimino pr., Katedra, Prezidentūra, Stiklių g., Rotušės aikštė, Vokiečių g. ir grįžtam prie automobilio.

Pirmoji pasipiktinimo banga kilo einant Vilniaus gatve, kur kelio ženklai sako, kad šia gatve eismas draudžiamas. Tačiau nepaisant kelio ženklų čia eismas tiesiog zujo. Einant šaligatviu, vienas taksi vairuotojas iš šio automobilių srauto (neskelbsiu pavadinimo dėl reklamos), nr. KRH....., sustojo keli metrai mums už nugarų ir kelioms sekundėms spaudė garso signalą. Mano vaikas iš išgąsčio sucypė ir trepsėdamas kojomis užbėgo mums į priekį ir pradėjo verkti prašydamas paimti ant rankų. Į tą taksistą atsisuko tikriausiai visi, kas ėjo aplinkui. O tas kvailys, atsidaręs langą, su kažkuo kitoje gatvės pusėje, garsiai su keiksmažodžiais „sveikinosi“. Aš jam ženklais parodžiau, kad jis „galvotų ką daro“... Atspėkite, ką jis man per langą pasakė?.. Žinokite, tikrai kraujas užvirė. Norėjau griebti telefoną ir paskambinti 112. Bet ant rankų jau buvo vaikas. Ir tikriausiai tektų ilgai laukti, nes įvykis nereikalaujantis skubios pagalbos.

Ramindami vaiką nupėdinome toliau. Nuotaiką buvo sugadinta. Ir visą likusį maršrutą su žmona diskutavome, kodėl policija neskiria baudų vairuotojams, juk čia eismas draudžiamas! Kam tuomet kelio ženklai sustatyti? Jie privalo turėti kažkokį tikslą. Atkreipėme dėmesį, kad eismas draudžiamas ir nuo Kempinski viešbučio link Prezidentūros, tačiau ir čia kaip dieną, nors ženklo galiojimo laikas jau prasidėjo.

Ir pro Rotušę važiuoja kas trečias, nors ir čia ženklas. Vairuotojai! Prisiminkime kelių eismo taisykles! Ar Jūs turtingi ir galite mokėti baudas? Gal paaukoti galite?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.